HAKKIMIZDA

DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ

1995'te kurulan Doğuş Eğitim Vakfı'nın başarılı çalışmaları ile Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilen 09 Temmuz 1997 tarih ve 4281 Sayılı Kanun ile açılan Doğuş Üniversitesi, kamu tüzel kişiliğine sahip önceliği kâr amacı olmayan bir vakıf üniversitesidir.

Hızlı bir akademik ilerleme ile yükseköğretimde kendine kısa sürede başarılı bir yer edinen Doğuş Üniversitesi; 5 fakültede 35 lisans programı,sağlık yüksekokulunda 1 yüksekokul programı, meslek yüksekokulunda 36 ön lisans programı, lisansüstü eğitim enstitüsünde 13 yüksek lisans ve 3 doktora programı ile yükseköğretimin her kademesinde yer almaktadır.

Doğuş Üniversitesi eğitimde ilklerin sahibi, yeniliklerin öncüsü olarak, geçmişinden aldığı güçle ve gençlerin eğitime emanet olduğunun bilinciyle geleceği yetiştirmeye devam etmektedir.

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

Doğuş Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, yaptıkları bilimsel çalışmalarla kendilerini sürekli geliştirmeye odaklamış nitelikli öğretim üyeleriyle; dünyanın her yerinde geçerli olan ve Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından akredite edilmiş ders programlarıyla hem sektör hem de akademik ortamda kendini kanıtlamış iyi bir fakültedir.

Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği ve Yazılım Mühendisliği bölümlerinden oluşan fakültemiz, 25 yıldır öğretim faaliyetini sürdürmektedir. Temel hedefimiz analitik ve eleştirel düşünebilen, yaratıcı, yenilikçi, lider, toplumsal sorumluluk bilincine, tarafsız bakış açısına, takım ruhuna ve etik değerlere sahip, yaşam boyu öğrenime inanmış, çevresinin, ulusunun ve insanlığın gelişmesine katkıda bulunacak bilgi ve beceri ile donatılmış mühendisler yetiştirmektir.

ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ

1997 yılında Doğuş Üniversitesinin kuruluşuyla eşzamanlı bir şekilde kurulan Doğuş Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü, yaklaşık 25 yıldır hem İngilizce hem Türkçe programlarıyla öğretim faaliyetini sürdürmektedir.

Bilimsel çalışmaları ile kendilerini sürekli geliştirmeye odaklamış nitelikli öğretim üyeleri, günceli yakalayan ve Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından akredite edilmiş ders programları ile hem sektör hem de akademik ortamda kendini kanıtlamış mezunlarıyla Doğuş Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü, alanında seçkin bir yer edinmiştir. Endüstri Mühendisliği Programımız, Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi Kurulu tarafından Türk Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) veri tabanına yerleştirilen ilk 39 Türk üniversitesindeki 129 lisans programından biridir. Bu özelliği ile öğrencilerimiz için "yurtdışında diplomaları daha hızlı tanınacak, istihdam edilme imkânı artacak, yatay ve dikey öğrenci hareketliliğinde" kolaylık sağlanacaktır.

YÖNETİM ARAŞTIRMALARI DERNEĞİ

Derneğimiz, 2013 yılında, yönetim alanında yapılan araştırma ve uygulamaları desteklemek, üyelerinin meslekî, bilimsel ve sosyal birliğini sağlamak, geliştirmek ve yaygınlaştırmak amacı ile kurulmuştur.

Dernek faaliyetlerimiz güncel ve geleceğe yönelik ihtiyaç duyulan alanlarda inceleme ve araştırmalar yapmak; sempozyum, konferans, kongre, panel, araştırma, anket, seminer, kurs, vb. bilimsel ve eğitim amaçlı toplantılar düzenlemek ve yayınlar üretmektir. Derneğimizin başlıca çalışma hedefleri; ülkemizdeki kurumların, kurumsal yönetim fonksiyonlarının ve bu konulardaki bilimsel araştırmaların gelişimine katkıda bulunacak yasal düzenlemelerin yapılmasına çaba sarf etmek, yönetim alanında bilimsel ve meslekî ahlâk kurallarının saptanması ve uygulanmasını sağlamak, yurt içinde ve yurt dışında yönetim alanında araştırma ve uygulama amacı ile faaliyet gösteren benzer kuruluşlarla işbirliği ve dayanışma içerisinde olmak, tüm bu konularla ilgili danışmanlık ve eğitim hizmetleri sunmaktır.

Fiilî ehliyete sahip, derneğimizin amaç ve ilkelerini benimseyerek bu doğrultuda katkıda bulunmayı kabul eden, 26 yaşını tamamlamış kişiler derneğimize üye olma hakkına sahiptir.

dogus_logo
yonar-23
yonad